Széchenyi 2020 pályázat
Széchenyi 2020 pályázat

Cégismertető

Rólunk írták

Lovasélet szaklap

A Cont-Eco Kerítéstechnikai és Kereskedelmi Kft. 1991 óta áll erdő,- mező- és vadgazdák szolgálatára.

Tevékenységünk legnagyobb részét a mezőgazdasági üzemek legeltetéstechnikai valamint az állami erdészetek vadkárelhárító kerítés telepítési terveinek megvalósítása teszi ki.

Minden típusú mechanikus és elektromos kerítésrendszert építünk a legkorszerűbb technológiák alkalmazásával.

A villanypásztor kereskedelemben az EU  szabványrendszerének mindenben megfelelő, berendezéseket és kellékanyagokat forgalmazunk.

Magyar vezérképviselete vagyunk Európa egyik legnagyobb villanypásztorokat gyártó cégének a francia LACME-nak. Valamint az angol TORNADO wire L.T.d-nek,  amely kitűnő minőségű kerítésfonataival a világ minden pontján magas szintű elismerést vívott ki szakmai körökben.

 

A mechanikus kerítések lehetnek ponthegesztett táblás rendszerűek, ezek bárki számára egyszerűen telepíthetőek, de rugalmatlanságuk miatt a használati értékük alacsony. Huzalos kerítések telepíthetősége ugyancsak egyszerű aránylag nagy oszlopigénnyel bír a függőleges kötőszálak hiánya azonban érezhető a használat során.

 

A feszített drótfonatos Cont-Eco mechanikus kerítések jelentik a megnyugtató megoldást, készülhetnek a hagyományos hurkolt kivitelben, vízszintes két irányból érkező csavart függőleges kötőszál darabokkal. Kiemelkedően jó minőséget viszont gyakorlati tapasztalatok alapján a rugalmas kerítésmezőt adó csúszásmentes csomózással készült drótfonat nyújt. A vízszintes huzalsorokat a függőleges kötőszál amely csak a fej illetve a lábdróton van hurkolva metszéspontjaiknál külön anyagú kötőszálakkal létrehozott biztonsági csomó. Itt a technológia akár 8 méteres oszlop osztásközt említ, azonban az igazán hosszútávon biztonsággal üzemelő kerítésrendszer 5-6 méterenként kerül oszlopozásra. A drótháló kedvező tulajdonságainak kihasználása miatt nagyon fontos a fonat feszítettségére hangsúlyt fordítani, ezt a sarok-, törés- és végponti oszlopok szakszerű kiképzésével, megerősítésével érhetjük el. Horganyzott keményfém U szegeket használjunk az oszlopra történő rögzítésre, amelyek annyira legyenek a fába verve, hogy azokban a vízszintes sorok axiális irányban szabadon mozoghassanak. Ajánlott a telepítés során a réseléses technológia alkalmazása (előfúrás nélkül hidraulikus oszlopverőgép üti a talajba szerelésre kész hegyezett, lehetőség szerint akácoszlopokat). A talajfúrás ásás ugyancsak lehet megoldás, de ezen technológiák alkalmazása nem azonos értékű végeredményt hoz.

A TORNADO wire L.T.d-nál az innováció nem áll meg, mutatva a cég nagyságát, hogy a jelen gazdasági körülmények között is fejleszt- halad határozottan maga mögé utasítva versenytársait. Hatalmas hangsúlyt fektet a „TORNADO END-TO END EXCELLENC” szisztéma bevezetésével ahol a gyártól a végfelhasználóig több helyszínen és módon végeznek minőség ellenőrzést garantálva a kiváló minőséget.

A TORNADO TORUS HI-TENSILE PLUS kerítésfonat bevezetését a megváltozott piaci igények indokolták.

A QUAD-LOCK csomókialakítás a leegyszerűsített formája az évtizedek alatt kifogástalanul bevált Titan többször kötött csomónak, amely a Tornado kerítéstermékeket Magyarország piacvezető vadhálójává emelte.

A QUAD-LOCK kialakítás, amely az innovatív csomóval összekapcsolt horizontális – vertikális huzalok 4 irányú elmozdulását meggátolja.

 2,0 mm valamint a 2,5 mm huzalátmérővel is kapható 60 cm- 250 cm magasságban 5; 7,5; 15; 22 cm függőleges szálosztással.

Alkalmazási területének csak a képzelet szab határt, minden körülmények között alkalmazható a tényleges kerítésmezőt érő fizikai hatások körültekinthető figyelembevétele mellett.

A TORNADO TORUS HI-TENSILE PLUS vadhálónak két típusát különböztetünk meg:

1.     TORNADO TORUS HI-TENSILE PLUSPREMIUM

2. TORNADO TORUS HI-TENSILE PLUSOPTIMUM kerítésfonat egy igazán költséghatékony megoldás, melyet a gazdaságilag nehéz idők átélésére tett törekvések hívtak életre, a TORNADO gyártól megszokott kiszámítható minőség, használati érték mellett.

 

Gazdasági előnyt a felhasználó számára a huzalok keresztmetszetének 2,5 mm-ről 2,00 mm-re történő megváltoztatásával értük el, fej-és lábdrót 2,5mm huzalátmérővel készül.

 

 

 • QUAD-LOCK 4 irányú csomó.
 • Időjárás álló, hosszú élettartam.
 • Magas minőség, alacsony bekerülés.
 • A nagy szakítószilárdságú huzalok biztosítják a tartósságot és alkotják a rugalmas kerítésmezőt.
 • Nincs szükség vezérdrótra.
 • Igénynek megfelelő magasságok és specifikációk.
 • Függőleges száltávolság 5; 7,5; 15; 22; 30 cm
 • Vízszintes száltávolság már 5 cm-től.
 • Áttelepíthető, elfogadható mértékű veszteség mellett.
 • Kevesebb oszlopozást igényel, mint a puha acélból készült fonatok.
 • 14 szigorú teszten megy keresztül a termék mielőtt a felhasználóhoz jut.
 • Felület kezelés: BS EN 10244 A, számú szabvány szerinti tűzi horgany bevonat